peopleSlider

Αυτή την ΕΡΤ θέλουν – Του Γιώργου Λ. Τσάμπρα

Η απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα  προς τους  δημοσιογράφους της κρατικής ραδιοφωνίας, Μαρίας Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

  Ανέδειξε την καθεστωτική αντίληψη και το πνεύμα ιδιοκτησίας  που έχουν οι εκάστοτε κυβερνώντες για την ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτήν. Τους θέλουν φερέφωνά τους και υμνητές των «έργων» τους.

Αυτό το φαινόμενο βέβαια δεν είναι τωρινό. Εμείς οι παλαιότεροι θυμόμαστε εξόφθαλμες παρεμβάσεις από πράσινους και… βένετους, με στόχο την ποδηγέτηση των ακροατών- τηλεθεατών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Να φανταστείτε, κάποτε, ο τότε υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης Κωνσταντίνου  Καραμανλή, Αθανάσιος Τσαλδάρης, ο περίφημος Νανάς, είχε τολμήσει να διαμαρτυρηθεί στον Δημήτρη Χορν, για κάποιο θέμα που παρουσίασε το κρατικό κανάλι, αλλά βέβαια τότε στην «κεφαλή» της ΕΡΤ ήταν ο Χορν και του έδωσε την …κατάλληλη απάντηση.

Ένας άλλος, … απόγονος  του Τσαλδάρη, έκανε κάτι πιο δραστικό. Αφού δεν τον άκουγε ο… γάιδαρος, αποφάσισε να χτυπήσει το… σαμάρι! Έβαλε λουκέτο στο «μαγαζί» και( νόμισε ότι) ησύχασε.

 Αξέχαστες θα μείνουν( σε εμάς τους παλαιότερους) και οι παρεμβάσεις πρωτοκλασάτων «πράσινων» στελεχών, που στο όνομα της «αλλαγής», προσπάθησαν να τα αλλάξουν όλα εκεί στην Αγία Παρασκευή, εξαφανίζοντας  το γαλάζιο χρώμα ακόμη και από τα… μάτια των παρουσιαστριών!

Την… πεπατημένη ακολούθησαν και οι «πρωτάρηδες»  αριστεροί , απαξιώνοντας την ΕΡΤ και στέλνοντας τους εναπομείναντες τηλεθεατές στα ιδιωτικά κανάλια.

Θα πρέπει να πούμε, πάντως, ότι οι κυβερνώντες βρίσκουν και τα κάνουν. Βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και ευήκοα ώτα σε κάποια (αριστερά και δεξιά) «παπαγαλάκια» που παρεπιδημούν στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Είναι εύκολο να βρει κανείς, εκεί στην Αγία Παρασκευή, «καψώχες», οι οποίοι πλειοδοτούν σε χαρακτηρισμούς εναντίον στελεχών της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να γίνουν αρεστοί στο κυβερνών κόμμα και να εξασφαλίσουν τη θεσούλα τους.

Υπάρχουν και οι «αδικημένοι»  οι οποίοι περιμένουν την (πολιτική) αλλαγή, για να πάρουν τη ρεβάνς, ενώ κάποιοι άλλοι, παρ’ ότι σιτίζονται από τη δημόσια τηλεόραση, με αναρτήσεις τους, προτείνουν στους διαδικτυακούς φίλους τους να πάψουν να βλέπουν ΕΡΤ!

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη στην ΕΡΤ εργαζόμενοι, όπως ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου και η Μαρία Γεωργίου, οι οποίοι  δεν έχουν απεμπολήσει το δικαίωμα  της γνώμης τους και δίνουν τις κατάλληλες απαντήσεις σε όσους προσπαθούν να παραποιήσουν τα γεγονότα.

Τέτοιοι  συνάδελφοι κρατούν σε αξιοπρεπές επίπεδο το κύρος και την αξιοπιστία της ΕΡΤ, την ώρα που κρατικοί χαμαιλέοντες στρώνουν το χαλί στους κάθε λογής «μπαλάφες», που θεωρούν τσιφλίκι τους τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Γιώργος Λ. Τσάμπρας

Υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με τον συνδυασμο “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ”

Σχόλια